vilken dag

aldrig att jag har varit någon älskare av snö, men idag nåddes toppen av att jag ens någonsin ska vilja se snö igen(möjligen förutom under kommande vecka i idre). på en slirig cykel i alldeles för många timmar på is, snö, snövallar och allt vad man kan tänkas. sen INTE NOG MED DET så börjar det snöa när jag kör bil mellan vgd och skryd, ingen mer snö det är ju snart april.


Jag som tillhör den sorten som får dagens horoskop till min mail varje dag brukar alltid läsa igenom det inte allt för jättenoga, men idag slog det mig när det stod följande

Dagens horoskop 27/3 2008
En god bekant kan rådfråga dig om något,
som du inte känner dig tillräckligt kunnig i för att rådgiva om.
Avböj då hellre.

hahaha, och Gustav en kvart tidigare hade ringt och frågat  HUR MAN PLOCKAR UR DISKMASKINEN, (han var dock ironisk och ville mest prata strunt) vet inte hur det borde sammanfattas men jag skrattade mest åt honom och det är väl nästintill samma som att avböja?

sälen-idre

i söndags eftermiddag kom vi hem lagom slitna efter en tipptopp vecka i sälen, trots vissa mindre roliga incidenter och snöskoteråkande måste veckan ges högsta toppbetyg. dans såväl på bord som golv och nattliga idiotiska promenader till ställen dit man i vanliga fall åker sittlift. intresset var inte stort så vi var enbart två som begav oss till sveriges största uteafterski med partypartullen (som vi även ägnat flera eftermiddagar åt att lyssna, sjunga och dansa till) lasse kronér och linda bengtzing. partypatrullen väckte med sitt gyllenetider-medly minst sagt längtan efter tylösand och afterbeachen, så pi & co snart är det premiär igen:)

känns även ganska skönt att komma hem och ha påsklov för att sedan om ett par dagar ge sig iväg på ytterligare en skidresa till idre. ännu ännu bättre är att det är hemkomst för vissa från thailand idag allt får mig att hoppa högt av glädje!! WOHO!

hjärnkontoretsfunderingar

igår kväll hade jag av någon anledning svårt att sova, så efter ett bra tags lyssnande på musik satte jag igång tv'n, det var något debattprogram där de pratade om våra politiker. för det första bör jag nog tillägga att jag redan innan kan bli irriterad över att alliansen och den nya regeringen (allt för ofta ur min synvinkel) framställs som dålig och okänslig. jag har egentligen inga starka åsikter i frågorna, men göran persson var ingen jag hurrade över och fredrik reinfeldt tycker jag inte har gjort några större jättetabbar dessutom att jag tycker han gjorde mycket bättre ifrån sig i de "diskussioner" mellan persson och reinfeldt innan valet. MEN till den stora grejen, debattprogrammet igår hade gjort en undersökning då de frågat tusen olika personer i Sverige om vad de tyckte om vår statsminister. vilket kan ses helt okej, dock visade sig frågorna bestå av bl.a frågor om; hur humoristisk, munter, färgglad mm, kommer inte ihåg exakt hur de var formulerade. svaren på dessa frågor var enligt folket att de inte uppfattade reinfeldt som någon muntergök, men sen när frågorna kom till vem i alliansen de helst ville se som statsminister samt att det även fanns ett stort samtycke till att han är en BRA talare/förespråkare var det reinfeldt de ville se på den posten. jag får verkligen inte ihop detta, för jag tycker det är helt oväsentligt om vår statsminister är en färgglad person så länge han är BRA på att vara statsminister, vilket ändå är ett yrke. och hur ball är göran persson på en skala? jag är nog lite väl mycket funderare visserligen, men ändå.

ytterligare en funderare idag är då jag läste en text om ryska revolutionen som egentligen mer eller mindre ägde rum både under första världskriget och fram till och även under andra VK, där man mellan 1937-1938 det enligt vissa uppgifter ska ha funnits runt 8 miljoner människor i ryska fångläger och fängelser. ändå är det långt ifrån lika omtalat som förintelsen, som i sig är en ohyggligt omänsklig händelse, nog att ryssland länge varit och fortfarande är ett relativt isolerat land, men varför uppmärksammas det inte mer?