"ledighet"

när biggan berättade igår att vi tyvärr inte kunde ha någon extra mattelektion idag för lärarna skulle på möte var en enorm upplyftare, som bidrog till att utöka min ledighet ytterligare en dag. ingen skoooola förrän en enda lektion på måndag och sen inte förrän på nästa torsdag igen. kan man vara annat än nöjd? det tråkiga sidan av myntet råkar ju dock vara att det som sagt finns ett underbart projektarbete att få klart.

under gårdagskvällen förvandlades huset här till en hårfärgningsstudio, med snygga hättor på såväl killar som tjejer. faktumet att vissa aldrig behöver gå i skolan och göra vettiga saker:) bidrog till att jag fick besök hela förmiddagen, himla trevligt :) en eftermiddag med lyssnande på emmy och amandas redovisningar av sina projektarbeten och emmys sång är sånt jag trivs med:) det känns att våren och sommaren knackar på dörren, om det nu blir någon sommar när våren är så fin, drar tillbaka minnena till japan där det senast var soligt, varmt och skönt. jag kan inte säga annat än att jag längtar tillbaka. nu börjar tiden närma sig time to leave for work. 
arigato, sayonara!


helg

gårdagen kändes mer eller mindre som en fredag, dock var ju inte fallet riktigt så. torsdagskvällen tillbringade jag o amanda med att kolla på Lyndon Starblazer, musikalen som pecets ester gjort, och visst jag är imponerad av de flesta som kan sjunga, men det här. ojoj:) dom va grymma helt enkelt. nu är det mer eller mindre långledigt om man inte räknar måndagen i skolan så är det tisdag-söndag ledigt efter helgen och det känns så himla skönt. lite tid att lägga på att göra sånt man borde gjort någon annan gång.

fredag eftermiddag, jag har lyckats fela med tider rejält idag, för ovanlighetensskull. men nu är det åtminstone helt klart en efterlängtad helg på g :)


image4

tog mig friheten att sno amandas bild från i veckan när vi tillbringade eftermiddagen i linneryd, fågelholksbyggandet tog fart meeen avstannades av att hunden gjorde ett tappert försök att fjäska för emmy:)


ännu mer solsken

trots att solen skiner och det är helt kalasgott ute saknas något av motivationen idag, det var olidligt varmt i bilen och fläkten var på för fullt problemet som då kommer är att det inte går att höra någonting i högtalaren på telefonen, inte den bästa precis. igår uteblev byggandet av fåglarnas hem, blev massa studsmatta och korvgrillning istället, väldigt mysigt. idag har det varit glass och prat i solen samt en snabbpratstund med galning på inlines, håll utkik alla som rör sig i trafiken i kommunen. min kära plutt är hemma från island och ikväll är det our time.

p3 spelade en låt idag jag inte hört innan, som helt klart tycker är värd att avsätta öronen för en liten stund. rihanna-take a bow

promenad-upplysning

stigarna och vägen runt sjön just nu är finare än någonsin, fåglarna kvittrar och vattnet är blått :) solen skiner som bara den och då är det en ren fröjd att både promenera men även att spendera hela dagen innan dess på jobb.

nu uppdrag höghusliknandefågelholksbyggande.

april

återigen snö, känner att det är ett återkommande bloggämne.

i övrigt har vi äntligen kommit till den efterlängtade period 4, den sista läsperioden för oss -05or och det känns såååå skönt. men det är först nu man kommer ifatt verkligheten eller tvärtom, förut var det enkelt att säga att man efter studenten skulle flytta och fly fältet så långt bort som möjligt för det var ändå inte aktuellt. nu står man här med "hela världen framför sig" och är ganska fri att göra vad man själv vill, det är då man inser hur bra man har det. först nu vill jag hålla med emmy om att ja jag gillar nog vaggeryd och skillingaryd ganska mycket, även om jag kan tycka att man borde se världen utanför. just idag är det 62, SEXTIOTVÅ, dagar kvar till vi springer ut och jag kan inte annat än att stormtrivas :):):)